Home ] Terug naar periode 1945-1965 ] Vorige station ] Volgende station ] Volgende pagina ]

   

 

ROTTERDAM CENTRAAL STATION

 
   
Maatschappij: Nederlandsche Spoorwegen (NS)
Architecten: S. van Ravesteyn en J. Baas
Bouwjaar: 1957
Gesloopt: Januari/februari 2008
   
   
   
Na het dramatische bombardement van 14 mei 1940 op de binnenstad van Rotterdam, en het puinruimen werd een plan opgesteld voor de wederopbouw van de stad. Van Ravesteyn, die ook betrokken was bij de wederopbouw van een deel van het centrum, kreeg opdracht om het nieuwe Centraal Station in Rotterdam te ontwerpen. Het werd het grootste stationsontwerp van architect Van Ravesteyn en ook het enige station dat hij in zijn geheel zou ontwerpen.
De gebogen voorgevel met een lengte van 120 meter stond al vast in het basisplan. Wat ook vaststond in het basisplan was de stijl waarin de binnenstad herbouwd zou worden. En daar paste de neobarok stijl van Van Ravesteyn niet in. Het eerste ontwerp van Van Ravesteyn, een neobarok-achtige gevel met pilasters waarop grote beelden moesten komen, werd dan ook afgekeurd.
Het tweede ontwerp van Van Ravesteyn bleek een schot in de roos. Waarschijnlijk werd hij hierbij geholpen door zijn assistent-architect J. Baas. Het was een strak, modern en zakelijk ontwerp dat perfect in het nieuwe centrum paste. Het Centraal station werd op 21 mei 1957 feestelijk in gebruik genomen. In de jaren tachtig werd het station uitgebreid met een extra perron en een nieuwe ingang aan de noordzijde. Bij deze uitbreiding is de bouwstijl van het station aangehouden, zodat het net lijkt of het zevende perron er altijd al is geweest.
Het Centraal Station is een tijdloos ontwerp, maar begint wel aan de krappe kant te raken. In tegenstelling tot de Centraal Stations van Amsterdam en Utrecht heeft Rotterdam CS maar één reizigerstunnel, die in de spits behoorlijk verstopt kan raken. Ook de stationshal blijkt dan, ondanks zijn formaat, te klein te zijn.
De komst van de hogesnelheidslijn en de uitbreiding van het metronet in Rotterdam betekenen dan ook het einde van het vijftig jaar oude gebouw. In 2004 verdween al een gedeelte van de linkervleugel. Op 2 september 2007 sloot de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten voorgoed het Centraal Station. Daags na de sluiting werden de beroemde neonletters CENTRAAL STATION door een kunstenaar omgehusseld tot "TRAAN LATEN". Vervolgens gebeurde er een paar maanden niets, maar op 16 januari 2008 begon de sloper aan het definitieve einde van een symbool van de Rotterdamse wederopbouw...
Boven: Het Centraal Station begin jaren zeventig (ansichtkaart)
Onder: November 2007, het doek is (letterlijk en figuurlijk) gevallen.
 
Onder: Ingang Blijdorpzijde
 
 
Boven: Perrons
 
Links: In 2004 werd al een deel van de linkervleugel gesloopt.
 

 

 

  Free counter and web stats versie: 20-05-2008