Home ] Terug naar periode 1985-2005 ] Vorige station ] Volgende station ]

 

ALMERE OOSTVAARDERS

Maatschappij: Nederlandse Spoorwegen (NS)
Bouwjaar: 2004
Architect: ARCADIS Architecten BNA
Baanvak: Almere Centrum - Lelystad Centrum

Almere Oostvaarders werd als laatste van de Almeerse stations in gebruik genomen. Het station is een ontwerp van architectenbureau Arcadis, maar veel viel er eigenlijk niet aan het station te ontwerpen. De twee eilandperrons werden al in 1986 aangelegd. Een stationsgebouw is er niet, er zijn alleen twee trappen én liften die naar de perrons. Dat laatste is best opvallend want de andere Almeerse neven-stations moeten het met hellingbanen doen. Op de perrons staan een paar glazen wachthokjes en opvallend veel lantaarnpalen. Er is geen perronkap. Daar was ooit wel sprake van, maar door bezuinigingen werd deze geschrapt. Toch -en dat moet gezegd worden- maakt het geheel best wel een verzorgde indruk. Vooral de trappen zijn mooi afgewerkt met gekleurde tegeltjes. Misschien dat dit station in de nabije toekomst nog opgewaardeerd wordt. De tijd zal het leren….

 
Onder: Een van de trappen naar de perrons. De wanden zijn bekleed met fraaie tegels. Op de afwerking is gelukkig niet bezuinigd.
Boven: Almere Oostvaarders in de regen. De lifttorens zijn tegelijkertijd markante bakens.
Onder: Twee perrons, twee liften een paar glazen wachthokjes en erg veel lantaarnpalen. Meer heeft Almere Oostvaarders niet...
 

 

  Free counter and web stats versie: 16-03-2007